ZDRAVA ISHRANA I PRIRODNI LEKOVI

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image.jpeg

Neka nam Bog pokloni zdravlje, pošto su i najjači (prirodni) lekovi bez Njegove podrške bezvredni!

Saveti o životu i ishrani – Ellen White DOWNLOAD PDF

Život na selu – Ellen White DOWNLOAD PDF

Božja volja i Njegov zahtev je da ostavimo meso koje jača životinjske nagone:

  • “Hrana treba da bude spremljena brižljivo, da je neizopačeni apetit prihvati. Pošto načelno odbacujemo upotrebu mesa, maslaca, pašteta od seckanog mesa, začina, životinjske masti i onoga što nadražuje želudac i razara zdravlje, nikada ne treba da pomislimo da ono što jedemo ima mali značaj.” {Ellen White: Saveti o životu i ishrani – tačka 389}{Ellen White: 2T, p. 367, 1870}
  • Nijedan od naših propovednika ne sme da pruža loš primer kroz jedenje mesa! Neka naši propovednici i njihove porodice žive prema principima zdravstvene reforme. Naši propovednici ne smeju svoju i prirodu svoje dece praviti životinjskom.“ {Ellen White: SpM 211.3 Massage 133, 1902
  • “Zavisti, ubistva, pijanstva, žderanja, i ostala ovakova, za koja vam napred kazujem, kao što i kazah napred, da oni koji takova čine neće naslediti carstva Božijega.” {Poslanica Galatima 5,21}

Žderanje = Nezdrava ishrana ILI neumerena zdrava ishrana

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је 1-15-1.jpeg

Apsolutno Zdravlje – Knjiga različitih autora o lečenju teških bolesti kroz prirodnu ishranu podržanu biljnim ekstraktima kao i o poslenjem vremenu, Isusovom skorom dolasku, diktaturi i zamkama neprijatelja DOWNLOAD PDF

Da su Korona vakcine instrument diktature neprijatelja u poslednjim danima pred Isusov dolazak stoji van svake sumnje, ali ova činjenica nije tematika ove stranice. U kontekstu Korone nezavisni doktori preporučuju kapi ulja divljeg Origana (najsnažniji prirodni antibiotik) i lek “samo” za životinje Ivermectin, što oficijelna strana naravno “slučajno” demantuje. Dnevna doza Ivermectina: od 0,2 mg do 0,6 mg/kg telesne težine za vreme jela – 5 dana. Glutation pomaže kod otežanog disanja.

Zdravstvena reforma i drugi Isusov dolazak – Danny Vierra:

Moje iskustvo čudesnog izlečenja raka mozga dok sam bio na samrti – Goran Šušljić

TAMJAN – Boswellia Serrata

PRIRODNO LEKOVITO SREDSTVO KOD HRONIČNIH ZAPALJENJA, TUMORA i ostalih teških bolesti

Tamjan je jedan od najjačih prirodnih lekova, ukoliko se aplicira u VISOKOJ DOZI koja zaista deluje.

Taj prirodni kortizon se primenjuje kod zapaljenja, (na primer zapaljenje zglobova), preloma kostiju, otoka žlezda i čireva nanosi na bolesno mesto. Iznutra se upotrebljava kod hroničnih bolesti creva i hemoroida, ali i prilikom zapaljenja usne šupljine. Osim mnogobrojnih drugih materija (na primer, eterična ulja, sredstva za štavljenje i tako dalje), tamjan sadrži oko 5-8% bozvelijanske kiseline. O njoj je poznato da ima protivzapaljensko (antiplogno) delovanje kao kortizon bez ikakvih nuspojava i zato ga neki zovu prirodni kortizon. Zapaljenja se prepoznaju po crvenilu, otocima, razvoju edema, vrućini i ometenoj funkciji organa. 

Upale se u telu događaju delovanjem jednog posebnog enzima (5-lipoksigenaza). Sa ovim enzimom se povezuje stvaranje takozvanih leukotriena u organizmu. To su telesni proizvodi razmene materija koji izazivaju trajna, hronična zapaljenja i odrzavaju ih. Zapaljenska oboljenja su prema tome povezana s povećanim stvaranjem leukotriena u organizmu. Ako se uspe zaustaviti prekomerna proizvodnja leukotriena u organizmu, hronična zapaljenja se povlače. Već smo ranije videli da povećanu proizvodnju leukotriena izaziva jedan enzim. Ako se deaktivira taj enzim, ne može nastajati ni proizvoidnja leukotriena. Upravo tu službu obavljaju bosvelia kiseline. One sprečavaju delatnost enzima 5-lipoksigenase.

-PODRUČJA PRIMENE EKSTRAKTA TAMJANA:

Već smo videli da na osnovu sadašnjeg stanja naučnih saznanja, se povećana proizvodnja leukotriena  smatra odgovornom za trajanje hroničnih zapaljenja. Može se pratiti masovna pojava leukotriena kod mnogih i raznovrsnih odobljenja. Tu spadaju i bolesti reumatskog smera, a pre svega reumatski artritis, osteoartritis, hronična zapaljenja zglobova (poliartritis), ali i one veoma raširene zapaljenske bolesti creva kao što su morbus crohn i kolitis ulcerosa, psoriaza, ali i bronhijalna astma.

-HRONIČNI POLIARTRITIS

Prilikom istraživanja terapeutske primene ekstrakta tamjana velike zasluge je u Nemačkoj stekao farmakolog Prof. Hermann P.T. Ammon, iako su njegova otkrica naravno odmah stavljena u fioku.

On izveštava o rezultatima jednog kliničkog istraživanja o primeni ekstrakta tamjana kod jednog ograničenog broja pacijenata koji su bolovali od hroničnog poliartritisa i piše: „Tako se pokazalo povlačenje bolova u 60-70% slučajeva, sa istovremenim povlačenjem otoka i ukočenosti zglobova.“

-ULCEROZNI KOLITIS (colitis ulcerosa)

Njegova izjava nastavlja: „Izgleda da se isto to odnosi i na terapiju colitis ulcerosa, kod koje je u Indiji, prilikom jedne nedavne otvorene studije sa 34 pacijenta, koji su šest sedmica bili tretirani jednim alkoholnim ekstraktom smole Boswellia serrata, u 80 posto slučajeva došlo do remisije (povlačenja simptoma bolesti). Ovi rezultati su bili isti ili slični rezultatima jedne kontrolne grupe lečene standardnim preparatom sulfasalazidom.“ Pri tome taj hemijski preparat izaziva druge stete u organizmu po cenu zalecenja, a tamjan podize zdravlje u svakom pogledu. Ove studije nisu imale potpuni uspeh samo zato sto ih nije pratila i prirodna ishrana sa ostalim potrebnim biljnim ekstraktima.

-OPIS JEDNOG SLUČAJA

Posebno su upečatljivi bili izveštaji roditelja 12-godišnjeg C, koji je 1992. godine oboleo od colitis ulcerose. Teški tok bolesti zahtevao je da 5 meseci provede u bolnici. Lečili su ga kortizonom, a šest sedmica su ga hranili samo intravenozno. Zatim je ishrana bila određena strogim planom, koji naravno po znanju koje smo dobili kroz knjigu nije savrsen, ali je ipak bolji od prosecnog. Međutim, nije došlo ni do kakvog odlučujućeg poboljšanja. Dečak je provodio godišnje od tri do šest sedmica u bolnici. Ni terapija hipnozom ni tretiranje akupunkturom, za koje znamo koliko su opasni, nisu doveli do nekog značajnijeg uspeha.

U leto 1995. godine proveden je pokušaj lečenja budenofalkom. Od tada mu je stalno prepisivan imurek. Ni tada nije bilo osetnijeg poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja, sasvim suprotno tome: ortoped je ustanovio osteoporozu kao posledicu stalnog uzimanja kortizona. Posle toga je došlo do jedne jake faze bolesti. Lekari su savetovali roditeljima da dozvole uklanjanje celog debelog creva. U maju mesecu 1996. godine roditelji su saznali za mogućnost terapije tamjanom. I oni i dečakov lekar internista su videli u toj terapiji poslednju slamku spasenja od neizbežne operacije.

Već posle 3 do 4 sedmice uzimanja tamjana došlo je do poboljšanja toka bolesti, koje se trajno nastavljalo sve do danas. Dečak skoro da i nema nikakvih smetnji: stolica je čvrsta, a nema ni bilo kakve propisane dijete koje bi se morao držati. Isto sam imao slucaj sa jednom lekarkom koja uprkos svim metodama deset godina nije mogla da jede normalno. Nakon primene metoda iz nase knjige joj je bolest nestala potpuno, a prateca multiple skleroza je nakon 4 meseca pocela polako da opada, sto je uz merenja preciznom dijagnostikom utvrdjeno.

-TAMJAN U LEČENJU MOŽDANIH TUMORA

Prof. Dr. Simmet izveštava i o primeni ekstrakta tamjana prilikom lečenja jedne određene vrste tumora u mozgu (Astrocitom). Kod ove vrste tumora mogla su se upotrebom preparata videti jasna klinička poboljšanja simptoma pritiska u mozgu, a osim toga je sprečeno rastenje ćelija tumora. On je mogao da pokaže kliničkim testovima i kulturom ćelija da je rastenje tumora i time odgovarajućih edema bilo izazvano, vrlo verovatno, leokocitrienima. Ćelije tumora su izlučivale tu materiju i dalje se delile pod njenim uticajem; zacarani krug, koji se jedva mogao prekinuti.

Što je neki tumor zloćudniji, to se stvara više leukotriena. Na jednom međunarodnom kongresu fitoterapije on je predstavio rezultate koje je postigao zajedno sa neurohirurgom postigao kod 25 pacijenata. Oni su dobijali u toku jedne sedmice suvi ekstrakt Boswelije; posle toga su lekari uklonili izraštaj raka operacijom. Kod svakog drugog bolesnika je tumor već u velikoj meri izumro. Edemi su takođe bili manji, tako da su se u nekim slučajevima poboljšali i neurološki simptomi, kao što smetnje u govoru.

To je za svakog čoveka koji je pogođen hroničnim zapaljenjima posebno važno. I pored svih kliničkih dokaza skolska medicina nije reagovala na to, jer prirodna medicina, kao što smo već rekli, ne odgovara farma industriji vladajućih krugova. 

Tamjan ekstrakt uz koloide, sokove trave, koprive i povrća predstavlja univerzalni lek koji se može primeniti kod ogromne većine bolesti i uvek pomaže i jača oslabljen organizam. Posebno je interesantno da uz uklanjanje mlečnih proizvoda iz ishrane on bukvalno zaustavlja sve autoimune bolesti.

Kod sledećih bolesti su ustanovljene povećane vrednosti leukotriena u ljudskom telu, kod kojih tamjan deluje posebno jako u lečenju:

-astma

-plućna fibroza

-sindrom bolova pri disanju kod odraslih

-alergijske smetnje;

-alergijski prouzrokovani rinitis (zapaljenje nosne sluzokože)

-zapaljenja vezivnih tkiva izazvanih alergijom

-oboljenja kostiju i tkiva:

-reumatoidni artritis

-lupus erythematodes (autoimuna bolest nejasnog porekla, kod koje dolazi do stvaranja mnogobrojnih autoantitela i do imunokomleksa koji pokreću zapaljenske procese)

-giht

-lyme artritis (reumatsko oboljenje kao kasnija posledica ujeda krpelja)

-kožne bolesti

-psoriaza

-urtikarija

-gastro-intestinalne bolesti

-zapaljenja creva kao što je Colitis Ulcerosa

-morbus crohn

-zapaljenje gušterače

-ciroza jetre

-smetnje u centralnom nervnom sistemu

-astrocitom, glioblastom i drugi tumori mozga

-MS multiple skleroza

-myocordialna ishemija (smetnje krvotoka u području srca, potrebno je uz tamjan dodati velike kolicine koprivinog svezeg soka jer on cisti sve najmanje krvne sudove od naslaga sljake i otvara ih za protok krvi, tako da je kopriva univerzalni lek za sve bolesti kod sitnih krvnih kapilara kao kod ociju itd. Navodne tvrdnje da ona zgusnjava krv nisu ispravne, kada se ishrana usmeri ka pravilnom putu, kopriva pravi upravo idealan balans gustine krvi)

-zavisnost od nikotina

-kidanje i protočnost najmanjih krvnih kapilara

Najbolji visokokoncentrisani preparati su dostupni samo u Engleskoj. Oni deluju drastično jače nego normalni preparati kod kojih jedna kapsula sadrži samo 400mg.

Boswellia Serrata 8000mg u jednoj kapsuli 20:1 ekstrakt

Boswellia Serrata 4600mg u jednoj kapsuli 10:1 ekstrakt

AOR nanoVAILABLE Boswellia koja se proizvodi u USA i može da se dobije i u Engleskoj. To je ekstrakt u tečnoj-lepljivoj formi koja omogućava SPOLJNU UPOTREBU protiv reume, upala zgloboca, problema sa kožom i ekcemima i mnogih drugih bolesti, jer se sastoji od partikla koji su toliko mali da ulaze direktno u ćelije.

Lečenje teških bolesti sa ekstraktom tamjana – Boswellia Serrata:

Čak i kod nepostojanja konkretnih simptoma upotreba tog leka drastično pojačava opšte zdravlje, stanje organizma i sprečava dolazak degenerativnih oboljenja. Potpuni efekti dolaze naravno tek tada, kada se principijelno hranimo zdravo i živimo bez stresa. Za jedno prepoznatljivo delovanje su u kasnijoj fazi nakon čišćenja od otrova potrebne 3×6 kapsula dnevno (na početku 3×2 kapsule dnevno)

Ukoliko pri uzimanju dođe do iritacije i crvenila kože ili do osipa i akni, onda je potrebna pauza od nekoliko dana, i nastavak sa polovinom doze. Naravno uz dalje testove, koja količina predstavlja gornju granicu. Razlog tome je što tamjan toliko intenzivno vadi otrove iz organizma, da ukoliko neko ima puno otrova u telu, ono u toj fazi nije u stanju da dovoljno brzo izbaci te iz ćelija izvađene otrove, i zato koristi i kožu za tu svrhu. Nakon faze detoksifikacije te manifestacije nestaju, tako da je moguća puno veća doza bez nuspojava.

Najbolja podrška terapije je istovremeno toplo kupanje u kadi sa preparatom pH 9.5 (1-2 supene kašike), na početku 3x nedeljno po jedan sat (tek posle 30 minuta se otvaraju pore na koži da bi otrovi napustili telo) koje sadrži punu supenu kašiku sredstva za kupanje sa jer time uklanjamo sve otrove iz tela, i time tamjan može da potpuno deluje, bez da imamo nuspojave.

Ukoliko za to ne postoji mogućnost, onda se to može uraditi sa nogama u lavoru, i jednom kafenom kašičicom tog sredstva za kupanje.

Na tržištu postoje i tečni ekstrakti tamjana, koji se uzimaju kao kapi. Na žalost sa takvim preparatima nije moguće dostići potrebnu dozu, zato što kapi odjednom ulaze u krv, i kroz to dolazi do predoziranja, koje nosi mnoge nuspojave. Nasuprot tome lepljiva forma AOR ulazi postepeno u ćelije.

Za spoljne aplikacije, koje su optimalne kod bolesti kože ili zgolobova, je lepljiva i jako gusta tečna forma tamjana najbolja. Na taj način tamjan ostaje u absorbacionoj formi puno sati na koži, i polako ulazi u tkivo, sa jakim delovanjem. Istovremeno je dobro i dalje uzimati kapsule, da bi neka spoljna bolest bila napadnuta i iznutra.

Gluten – Neophodnost hleba i razlika opasnih od zdravih vrsta žitarica

U poslednje vreme posmatram sve više pogrešnih postavki, sa preporukama navodno zdrave ishrane u različitim formama. Tome pripada pored tzv. ekstremno podeljene ishrane isto i  izbegavanje hleba, žitarica i glutena radi naravno poznatih zdravstvenih problema i autoimunih bolesti koje nastaju od njih. Radi ove problematike mnogi prestaju da jedu ono što im je neophodno, bez dubljeg uvida, kolike gubitke doživljava naše telo, pošto je sve to ostavljeno kako i treba, ali bez neophodno potrebne zamene.

Naravno da genetski manipulisane žitarice, kao pre svega opšteprisutna pšenica/žito, dovode do lepljenja creva i izazivaju različite alergije kao i mnoge druge probleme. Pre svega rafinisani ugljeni hidrati, tj. belo brašno (nezavisno od problematike glutena) i vlažni i kiseo crni hleb sa svežim kvascem (izuzetno štetan) iz pekare izazivaju mnoge bolesti i lepe se za creva.

Moderne vrste žitarica su čak i kod ispravne upotrebe jako nezdrave. Iz tog razloga preporučujem samo stare vrste i to jednozrnu (Einkorn), dvozrnu žitaricu (Emmer), i Kamut, umesto opasno manipulisane pšenice. Spelta tj. Dinkel predstavlja isto tako staru vrstu, jedino što se pod tim imenom često nalaze i genetski modifikovane podvrste.

Puno alergijskih reakcija na genetsko promenjeni gluten, koji se sastoji od gluteina i gliadina, u pšenici i ostalim novim žitaricama nestaju tek par meseci nakon što smo ih izbacili iz ishrane. Krugovi moći su planski prvo posebno promenili genetsku konstelaciju gliadina, koji je u današnjoj formi opioid i stimulans apetita, i pravi mase zavisne od pšenice (ceo Fastfood je naravno baziran na belom brašnu pšenice), i pri tome istovremeno menja i naše misli slično drogama u niskim koncentracijama.

Sledeći korak je bila genetska modifikacija gluteina, koji je isto postao izazivač alergija, i time omogućio zajedno sa gliadinom još jače alergije na sam gluten. Poslednji korak je bila promena odnosa koncentracije gliadina i gluteina, uz istovremeno jako povećanje udela glutena u pšeničnom zrnu. Najglavniji problem sa glutenom u hlebu je to što je količina glutena u zrnu genetskom manipulacijom 3 puta povećana, i u toj količini ima izuzetno štetno delovanje.

Iz tih razloga su mnogi ostavili žitarice, pa i hleb napravljen čak i na ispravan način, pri čemu moram da naglasim da ni jedan hleb u pekari, nezavisno da li je napravljen sa vlažnim kvascem, kiselim testom ili soda bikarbonom nije zdrav. Problem je u tome što je crni i pečen hleb neophodan za naše zdravlje, iako se na početku posledice manjka ne mogu odmah primetiti…

Dobar hleb je od crnog brašna punog zrna, tanak i dobro pečen, i ima slatkast miris, pošto nije zakišeljen. On je pripremljen bez (vlažnog) kvasca, kiselog testa ili soda bikarbone, i nema lepljivu vlažnost. Samo pečeni (tvrdi) hleb čisti naša creva.

On se pravi tako što se takvo brašno pomešano samo sa vodom mesi nekoliko puta u toku pola sata, i onda naprave oko 1-2 cm tanke lepinje i ispeku u rerni, koje možemo da držimo zamrznute i svaki dan vadimo koliko nam treba. Ponavljam, unutra moraju da posle pečenja budu potpuno suve, bez i atoma vlažnosti. U njih ne treba da se stavljaju semenke, pošto su one u pečenoj formi kao i orasi kancerogene. U tom kontekstu bi spomenuo da je apsolutna većina bundevinog ulja cedjena od pečenih semenki, i time kancerogena, a da pravu formu tog inače zdravog ulja možemo da prepoznamo što gotovo uopšte nema svima poznatu aromu lepog mirisa.

Ljudi koji potpuno odbace upotrebu žitarica, gube težinu relativno brzo, a istovremeno misle da žive zdravo. Kod svih ljudi u mom okruženju koji su to radikalno uradili  sam mogao da posmatram da su puno brže nego normalni ljudi ostarili i izgubili svežinu, pošto neizbalansirana ishrana polako oduzima životnu snagu.

Što se tiče stare forme glutena iz navedenih prirodnih vrsta žitarica, mogu da kažem da je on jako zdrav, i isto tako izuzetno potreban našem telu. U kontekstu žitarica kuvano žito nije idealno, jer se lepi za creva, tako da ga nikako ne treba koristiti u svakodnevnoj ishrani. Ukoliko smo na putu i u gostima, puno je bolje koristiti beli hleb ili kuvano žito, koji nisu najzdraviji, ali nisu opasni kao kiseo i vlažan crni hleb.

Ostale vrste žitarica bez glutena kao npr. zob, uglavnom nisu genetski manipulisane, i mogu se jesti dodatno, jer su jako zdrave i isto tako potrebne našem telu, koje treba raznovrsnu ishranu, ali je primarno najviše potrebna ishrana hlebom od žitarica sa glutenom, koji je u biti protein. 

Kod Müsli postoji problem ako se u njega stavljaju i klasične žitarice, u kojima postoje za naše telo štetne supstance, koje sprečavaju klijanje bez vode, i koje bivaju uništene samo kod zaista počenog hleba. Drugi problem je to što se na presovanim zrnima ispravnih sastojaka kao npr. Zob prilično brzo skuplja velika količina neupadljive plesnji bez mirisa, koja izaziva rak probavnog trakta. Zato je kvota tog raka najzastupljenija u severnoj Evropi, gde je potrošnja takve hrane najvišlja.

Spomenuo bih na kraju ponvo, da je najopasnija namirnica u ishrani, jako kiseo i vlažan hleb, sa čak i smrtonosnim efektima, iako to ni u jednoj statistici ne stoji. Ali dešavalo se da su čak i svinje, koje podnose bukvalno skoro sve, umirale kada im se takav hleb davao u velikoj količini.

Važna podrška terapije raka i teških bolesti:

Boswellia Serrata 8000mg u jednoj kapsuli 20:1 ekstrakt barem 3×3 kapsule dnevno, započeti sa 3×1 kapsulom

ili

Boswellia Serrata 4600mg u jednoj kapsuli 10:1 ekstrakt 3×6 kapsula dnevno

Tamjan (AOR) Liquid Boswellia Serrata, dnevno 3×1 kapsule, postepeno do kod bolesti kao Glioblastom čak i do 3×6 kapsula (ili više) dnevno

Kurkuma u tečnoj formi (185x jača od normalnih ekstrakata). Potreban je oprez, jer Kurkuma razređuje krv

-Svaki dan, a u drugoj fazi 2-3x nedeljno kupka celog tela ili barem sa nogama u lavoru 1 sat, sa pH 9.5 preparatom da bi se potpuno i brzo uklonila prezakišeljenost tela

-Visoko koncentrisani prirodni sokovi od Noni ekstrakta

-visoko koncentrisani ekstrakti jako delotvornih vrsta algi

-sveže ceđeni sokovi u centrifugi sa brojem obrtaja u minuti nižim od 100 zato što u brzim klasičnim centrifugama sokovi jako oksidiraju, i time još više pojačavaju rak. Oni mogu biti samo od manje slatkog voća u jako maloj količini, a trebaju da budu primarno od zelenih biljaka, trava i povrća kao npr. cvekla i kopriva. Sok se pije 30 minuta pre jela ili 5 sati posle jela, a voda već i 3 sata nakon jela

-30 minuta pre jela ili 5 sati nakon jela: Biotona BARLEY grass RAW JUICE POWDER koji je “osušen” sok, a ne samo mlevena trava (sa drastično nižom kvotom unosa u ćelije) kao kod većine produkata. Doza od jedne supene kašike se onda pomeša sa mlakom vodom u tegli, i onda nakon jednog minuta jakog mućkanja zatvorene tegle to postaje tečnost za konzumaciju

– tokom dana 1 litra čaja, tek 2 sata nakon jela. Posebno jak čaj protiv raka je Cistus, naravno bez meda jer sve slatko pojačava rak. Čisti ekstrakt čaja u vodi na taj način u koloidalnoj formi ulazi lako u ćelije i snabdeva telo brojnim potrebnim mineralima i lekovitim supstancama

-ne dodirujte ništa s pšenicom i modernom formom predoziranog glutena. Vrlo važno: Za zdravlje je potreban domaći integralni hleb tj. jako tanke lepinje od emmera ili kamuta (koji sadrže sadrži ispravnu dozu i formu POTREBNOG glutena), koji se peče semo sa SUVIM kvascem, i ne sme da ima kiseli miris ili vlagu

–bez voća i povrća u istom obroku. Što je moguće zrelije (ne prezrelo prema Ellen White). Dodatni sveži sokovi su isto tako neophodni jer (čak i organsko) današnje voće ili povrće sadrže samo nekoliko posto vitamina i minerala u odnosu na pre nekoliko decenija

-mahunarke samo nakon nekoliko sati dugog kuvanja sa dva tri puta promenjenom vodom

-najviše 3 obroka dnevno, s razmakom od najmanje 5 sati. NAJBOLJE SAMO 2 obroka u razmaku od 7 sati, bez ijednog zalogaja između obroka

-ispiranje creva

-kolloidalni ekstrakti minerala

–NIKAKO ne konzumirati: ni jednu vrstu sirćeta, čokoladu, pića, kafu, crni ili zeleni čaj, aspartam, fluor u zubnoj pasti ili u vodi, beli hleb, šećer i slatkiše, hranu između obroka, ništa prženo u ulju, NIŠTA životinjskog porekla (kiselo), rafiniranu so, bilo kakvu vrstu šećera, hemijske zaslađivače

-svaki zalogaj minimalno 30 puta sažvakati

-Ne pijte ništa dok jedete, samo vodu minimalno tek 2 sata nakon jela, ili do 30 minuta prije jela (samo vodu ili čaj bez ikakvih dodataka. Sokovi samo 30 minuta pre jela, a ne između obroka

-Neke vrste tumor poput glioblastoma su toliko jaki i brzi da je čak i veganska ishrana s biljnim ekstraktima prespora da bi zaustavila smrt. Jedina metoda školske medicine, koja zaista može da podrži biljnu terapiju je zračenjem PROTONIMA, koje je drastično jače od normalne terapije zračenjem, a istovremeno izuzetno precizno, tako da istovremeno puno manje oštećuje okolno tkivo, dok sa druge strane tumorno tkivo dobija deset puta višlju dozu nego kod klasičnnog zračenja.

Protonsko zračenje je, pored alternativne visoko dozirane precizne terapije sa Gamma Knife, dostupno samo u malom broju klinika u Evropi. Fotonsko zračenje je znatno slabije, i nije toliko koncentrisano kao protonsko, tako da puno više oštećuje ostatak tkiva oko tumora. Jedina alternativa, koja još donekle ima smisla, je Brachytherapie. Klasična vrsta zračenja nije preporučljiva, jer previše oštećuje ostatak mozga, a u tumor donosi premalu dozu, koja je drastično niža nego kod gore opisanih metoda!

Moje iskustvo čudesnog izlečenja. Hvala Bogu na njegovoj milosti i ljubavi!

Ja sam imao zloćudni tumor mozga, koji je bio velik gotovo 10×9 cm, i ležao sam na samrti. Danas ne postoji tumor u mom mozgu!

Dole stoji slika (MR magnetna rezonanca – sekvenca T1 sa kontrastom) mog tumora mozga (okružen žutom linijom):

Dole stoji slika (MR magnetna rezonanca – sekvenca T1 sa kontrastom) nakon Božjeg čuda. Ovakva konstelacija na donjoj slici ne postoji u medicinskim arhivama, jer se od ovako velikog zloćudnog tumora na gornjoj slici bez alternative umire u vrlo kratkom roku. BOG je doslovno STVORIO tumorom uništen deo mog mozga!

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је Gehirn-ohne-Tumor.jpeg

Želim da sa vama podelim iskustvo mog čudesnog izlečenja Božjom silom, da bismo razumeli da čak i najzdravija ishrana bez Boga nema smisla. Ja sam 2010. sa 38 godina dobio moždani tumor prečnika oko 4cm. Tada sam prešao na zdravu biljnu ishranu, praćenu visokokoncentrisanim biljnim ekstraktima kao npr. tamjan, Green Magma i sveže ceđeni sokovi, tako da se tumor umirio, a velika biopsija je potvrdila samo neaktivno tkivo.

Pošto sam tada bio jako slab od bolesti, nisam bio u stanju da donesem pravu odluku, a danas ne bih dopustio biopsiju, jer ona donosi nadražaj koji aktivira tumor. Čak i kad postoji rak, njegov razvoj i aktivnost može da se posmatra kroz MR i samo kod eksplozivnog rasta (npr. Glioblastom) neka intervencija, koja inače donosi više štete nego koristi, ima smisla.

Ali kod većine tumora pri prelasku na ekstremno zdravi život može samo da se posmatra njihova neaktivnost ili preostali ožiljci. Meni je nažalost biopsija pored aktivacije tumora (kroz iritaciju) donela povredu na jednom mestu koje izaziva nestabilnosti, tako da sam radi toga bio primoran da uzimam otrovne antiepileptike, koji su u odredjenoj meri sprečili potpune efekte mog zdravog života. Posle operacije biopsije sam izgubio oko 10 Kg i postao jako slab.

Ali pošto sam počeo da živim potpuno po zdravstvenim principima, dobio sam uskoro vecu snagu od one pre bolesti. Moja izgubljena težina se vratila u mišićnoj formi, bez da sam dirnuo meso ili mleko, ili primenio teške treninge (koji su posle operacije glave bili i nemogući). Osećao sam se tako dobro kao nikad ranije u životu, tako da nisam više osećao želju za bližim kontaktom sa Bogom ili da donesem jasnu odluku pripadnosti samo Njemu. Nakon jedne godine je MR kontrola pokazala da je moj mozak u stabilnom stanju bez povećanja tumora.

Tada sam se još dalje odvojio od Spasitelja i odlučio da mi nije potrebna ni tako “ekstremno” zdrava ishrana, pošto sam tako “jak” i “zdrav”. Već mesec dana kasnije došlo je do eksplozije bolesti u mozgu, gde je narastao dodatni, novi veliki proces na drugoj do tada nedirnutoj polovini mog mozga, i koji je kroz eksplozivni rast dodatno napravio i nekoliko krvarenja, najveće kao kugla od skoro 3 cm. Slobodno se može reći da mi je gotovo ceo mozak bio simbolički “pojeden”.

Da pre toga nisam primenio mnoge aspekte prirodne medicine, koja potiče iz Božje apoteke, takvo krvarenje bi i kod mene izazvalo apopleks pucanjem tkiva sa oduzimanjem jedne strane tela ili čak i trenutnu smrt. Ali pošto moje tkivo nije bilo nagriženo suviše nezdravim životom, ono je bilo elastično, tako da sam ja uprkos svim krvarenjima mogao normalno da hodam i da se pomeram. 

Radi jake glavobolje sam ponovo završio u bolnici, gde su mi doktori saopštili, da treba da odem kući da se oprostim od familije, jer je izlečenje nemoguće, a smrt neposredno preda mnom. Razmišljao sam o mom bez Boga besmislenom životu i odlučio da Ga celim srcem ponovo prihvatim, bez obzira šta će mi se dogoditi.

Te subote sam pozvao nekoliko vernih ljudi sa propovednikom u naš dom da se obavi molitva pomazanja. Bio je dan sa plavim nebom bez i jednog oblaka na nebu i suvim vazduhom. Molili smo se sa suzama u očima da mi Svemoguci pokloni život ako je Njegova volja. 

Nakon molitve je odjednom bez najave došao veliki grad, iako to kod onakve atmosferski vremenske konstelacije nije bilo moguće. Imali smo utisak da se plafon trese od jakih gromova. A ja sam se odmah osetio bolje. U ponedeljak je MRT pokazao da su novi proces na drugom delu mozga i cela velika lezija i sva krvarenja potpuno nestali kao da nikad nisu ni postojali. Čak kada se takva velika krvarenja i prežive, njima treba par meseci da nestanu, a lezija bi ostavila barem ožiljke. 

Tim profesora je nakon toga saopštio da to sa prirodnim naukama i medicinom nije objašnjivo, a kod nekih su se mogle videti vlažne oci, pošto su i sami mogli da prepoznaju Božje čudo i da On zaista postoji. Sa druge strane je Bog tada ostavio primarni tumor na drugoj strani mozga kao opomenu, da moram potpuno da se promenim, naravno samo kroz Božje vodstvo i silu.

U Bibliji stoji opis, kako je naš sveti i slavni Bog na gori Sinaju lično predao deset zapovesti Svom proroku Mojsiju. Pri tome se celo vreme mogla čuti jaka grmljavina. Naš Stvoritelj se time potpisao, da niko ne bi pomislio da je Mojsije sam izgravirao tih deset zapovesti, nego da bi svi dobili dokaz od Koga one dolaze. Upravo tako se naš Spasitelj potpisao i kod mog čudesnog izlečenja, da niko ne bi mogao da tvrdi, da je to “spontano” izlečenje, kako se Božje čudesno delovanje često označava, da bi se utišala savest koja poziva na promenu života i prihvatanje istine. Uprkos svemu, ja tada još uvek nisam potpuno došao ka Bogu, nego je moj religiozni život nosio oblik sinusne krivine.

Posle odredjenog vremena sam polako ostavio i ekstremno zdravu isranu i biljne ekstrakte kao npr. tamjan. Bog je morao i dalje da me teše da bi Mu prišao još bliže. Moj tumor se ponovo aktivirao i eksplozivno narastao. U Avgustu 2018. sam celu noć bio pri doslovnom umiranju, ali su moja mama i supruga proveli celu noć na kolenima, podržani molitvama od strane velikog broja poniznih ljudi. I Bog je smrti rekao NE! Ja sam ostao u životu, i prenet sam direkno u bolnicu. Doktori su mi rekli, da ne očekuju mogućnost da kod ovakve konstelacije ostanem u životu, ali da će makar pokušati da me operišu, iako ću i tada, ukoliko uopšte preživim operaciju, živeti verovatno samo par nedelja do 2-3 meseca. Hirurg mi je nakon operacije rekao da je držao mali isečeni deo mog tumora u ruci, i da je to najopasniji i najbrži tumor Glioblastom (stepen malignosti 4). 

Ja sam tek nako toga potpuno shvatio da ponovo umirem, i predao sam život potpuno Bogu. U jednoj dubokoj molitvi sam Mu obećao da ću svakim atomom svoje snage objaviti NJEGOVU STARU pregaženu istinu naših pionira o Bogu Ocu i o Njegovom doslovnom Sinu Isusu (tj. da Trojstvo, koje je tek 325. godine uneto u hrišćanstvo ne postoji u Bibliji nego predstavlja obožavanje lažnog “Boga”), a ljudima ovog sveta deliti knjigu „Velika Borba“ od Ellen White kao najavu neposrednog Isusovog dolaska.  

Odmah pri završetku molitve sam čuo izuzetno jasan glas: 

JA neću večno dopustiti da umreš.

Reč “večno” nikad nije bila prisutna u mojem izražavanju, tako da mi je Bog i time pokazao da da su ovo zaista bile Njegove reči, a ne moje misli! Moje razumevanje je, da mi je On time rekao, da ću ostati živ sve do Isusovog dolaska (naravno samo ukoliko ostanem u zajednici sa Njim).

Da bi Bog i praktično dokazao da su to zaista bile Njegove reči, nekoliko sati nakon toga sam dobio poziv na mobilni (što u Nemačkoj nije uobičajeno) od strane glavnog doktora tog medicinskog područja, koji nije bio nadležan za moj slučaj, i kojeg ranije nisam video. A on je sa drhtavim i šokiranim glasom rekao, da je došlo do neshvatljive promene dijagnoze mog tumora. 

Analiza tkiva je pokazala da je tumor druge forme, kod koje (iako je i kod nje stepen malignosti bio 3) je teoretski moguće lečenje (ne izlečenje, nego samo usporavanje rasta) hemoterapijom u kapsulama i fotonskim zračenjem! Bog je rekao Svoje! Moj tumor je tada bio neshvatljivih 10×9 cm pre operacije, a nekon nje je ostao još uvek gotovo 8 cm velik.

Odmah nakon moje molitve su mnogi pacijenti i zaposleni iz različitih odeljenja bolnice, pa čak i sveštena lica, počeli sami da mi se obraćaju sa pitanjima o pravoj istini, uz prihvatanje istine i Velike Borbe u ruci, čak i od strane katoličkog sveštenika, koji je u razgovoru čuo ko je zver, šta je naša prošlost i šta prethodi Isusovom dolasku, i koji je onda Veliku Borbu podelio sa evangelističkim kolegom. Mogao bih da pišem još duži tekst koja natprirodna čuda svedočenja su se sve desila u bolnici, gde je Bog doslovno pripremio Svoju decu da dobiju istinu. Mnogi su pokazali potpunu dubinu sreće što su dobili priliku da upoznaju istinu. Mogu samo da kažem da je pozni dažd neprimetno i započeo!

U januaru 2019. je u MR ustanovljeno da se tumor sa 8x8cm smanjio na 4x2cm!

Ali Božji narod je dalje upućivao molitve za mene, a ja sam nastavio da dožiljavam velika iskustva sa nepoznatim ljudima ovog sveta, pri čemu su neki čak i direktno dolazili kod mene i eksplicidno tražili da čuju istinu! Nakon prihvatanja istine su mnoge osobe rekle da smatraju da je Bog učinio doslovno čudo da bi dobili priliku da čuju istinu. Kod jednog doktora se desilo da je prekinuo medicinski razgovor, i rekao mi, da u celoj sobi oseća Božje prisustvo i da vidi celu sobu doslovno osvetljenu natprirodnim svetlom! Zahvalio mi se celim srcem za Veliku Borbu i doslovno direktno upoznavanje Boga jer pre toga verovatno nije bio siguran da li Bog zaista postoji!

Ja sam u junu 2019, nakon pola godine praćene verom i molitvom dragih ljudi, otišao na novu MR kontrolu. Nakon ispitivanja sam kratkim pogledom na na dva različita ekrana sa aktuelnim i snimkom pre nekoliko meseci video, da je na jednom ekranu tumor mnogo veći i u tom kratkom trenutku sam gotovo izgubio nadu na izlečenje. A onda me je doktor pozvao na razgovor i pokazao mi da je MR slika puno manjeg tumora ona od danas! Kod moje vrste tumora ne postoji smanjenje nego samo eksplozivni rast!

Šokiran tom činjenicom doktor nije mogao da me pusti, iako su već više pacijenata čekali na razgovor koji normalno traje maksimalno 10 minuta! On je celo vreme pokušavao da negira Božje čudo, i trudio se da pronađe dokaze njegovog stava, ali je posle sat vremena morao da odustane od svoje argumentacije, i da se pomiri sa činjenicom da Bog zaista postoji!

MR u februaru 2020. je pokazao, da moj nekadašnji maligni tumor mozga koji je imao prečnik od 10×9 cm više NE POSTOJI! Ja sam danas potpuno zdrav i u svakom aspektu normalan kao pre 10 godina.

I danas doživljavam veliki broj misionskih iskustava. Gotovo svaki dan poklanjam knjigu od Ellen White „Velika Borba“ i karte za besplatnu narudžbu te knjige, i kroz to dolazim u blagoslovene razgovore sa iskrenim ljudima, i mnogi pokazuju veliku radost što su dobili priliku da čuju večnu istinu. Božji Duh u ovoj poslednjoj fazi pred Isusov dolazak posebno deluje na ljudske umove, i nikada do sada ljudi nisu u tolikoj meri bili spremni da čuju i prihvate istinu, pošto je kraj vremena milosti neposredno pred nama!

Neka Bog učini da budemo spremni za skori Isusov dolazak u slavi, i da večnost provedemo zajedno na nebu!

  • „A Ovo je život večni da poznaju Tebe JEDINOG ISTINITOG BOGA, i Koga si poslao ISUSA HRISTA.” {Jovan 17,3}

Slava, čast i zahvalnost

BOGU Ocu

Njegovom Sinu ISUSU HRISTU

za Njihovu bezgraničnu milost i ljubav prema nama grešnima! 

Dole stoje knjige, koje sadrže staru pregaženu istinu, čiju sam objavu u dubokoj molitvi obećao našem svemoćnom Bogu, neposredno pre nego što mi je rekao: „JA neću večno dopustiti da umreš“: 

Prva Zapovest ILI Trojstvo – Enciklopedija Dokaza Stare Pregažene Istine Svih Područja – Goran Šušljić 398 stranica DOWNLOAD PDF Sve glave i delovi ove knjige su povezane internim linkovima (slova plave boje) tako da se svaka tematika može pronaći jako brzo! Prvih 35 stranica predstavljaju Résumé najvažnijih detalja iz cele knjige

Velika Borba izmedju Hrista i Sotone 1884 – Ellen White 193 stranica DOWNLOAD PDF

Svetska diktatura + religija = skori Isusov dolazak – prošlost i budućnost celog svemira – Goran Šušljić 7 stranica DOWNLOAD PDF

Video na nemačkom jeziku nakon Božjeg čuda, koji je snimljen pre nego što sam saznao da je moj tumor potpuno nestao:

https://youtube.com/watch?v=yl011nepfRA%3Ffeature%3Doembed