ELLEN WHITE

  • „A Ovo je život večni da poznaju Tebe JEDINOG ISTINITOG BOGA, i Koga si poslao Isusa Hrista.” {Jovan 17,3}
  • „Sestra White je rekla nama troje, dok smo stajali na staničnoj platformi, da strašna oluja progona dolazi kao oluja koja ruši svaki stojeći objekat. Nije se mogao videti ni jedan adventista nakon toga. Oni su, kao i učenici, ostavili Hrista i pobegli. Svi koji su tražili pozicije nikada više nisu viđeni. Posle oluje bilo je tiho, nakon čega su se adventisti podigli kao veliko stado ovaca, ali nije bilo pastira…Ja sam bio zaprepašten, i pitao sam je dali se to odnosi na Loma Lindu. Sestra White je na stanici odgovorila na moje pitanje i rekla da se to odnosi na CEO religiozni svet.“ {Will Ross, Boulder, Colorado: His speaking with Ellen White 1908 on the train station of Loma Linda, written 1943 by Elder D.E. Robinson http://www.ellenwhitedefend.com/SOP-Library/History-Defense/LOMALIND.pdf}

Duh Proroštva u poslednjim danima pred Isusov dolazak

Poslednja generacija Božjeg naroda po Bibliji ne samo da drži i sedmi dan subotu (4. zapovest), nego poseduje i Duh Proroštva, jer je Bog to najavio (Otkrivenje 14,12 i 19,10). Zašto je proroštvo važno upravo u poslednjim danima pred Isusov dolazak? Zato što upravo u ovom vremenu postoje hiljade kontradiktornih tumačenja Biblije i promena, i zato Bog želi, da Njegov narod poslednjeg vremena dobije potpuno razumevanje Biblije, da bi izbegao poslednje zamke i prevare neprijatelja pošto je kraj vremena milosti neposredno pred nama.

Pravi Božji prorok nikada ne suproti Bibliji nego drži svih 10 zapovesti, tj. i subotu {2. Mojsijeva 20,1-17}. Ova konstelacija se ispunila samo kod Ellen White, za razliku od harizmatičkih „proroka“ i „iscelitelja“ koji dobijaju silu od samog Sotone i odbijaju večni Božji zakon i proglašavaju ga „simboličnim“ ili „promenjenim“ (u Novom Zavetu). Ohrabrujući spisi od Ellen White nas vode ka izvornoj biblijskoj istini, koja se nalazi i u ovom tekstu. Ako čitamo uz molitvu svaki dan Bibliju, Bog će nam dati istinu i snagu da budemo spremni za skori Isusov dolazak i kraj ovog zlog sveta, i da postanemo deo poslednjeg Božjeg naroda, a ne deo Vavilona palih crkava. Neka nam Bog pomogne da donesemo ispravnu odluku dok vreme milosti još uvek traje!